joi, 22 noiembrie 2007

in oglinda

trebuie sa te gandesti cateodata la ce nu poate fi inversat. zero spre exemplu ar trebui sa fie tot zero, sau ar putea sa fie si infinit. pe Taramul Celalalt sunt ambele. simultan.
daca inversezi ceva ce e si haotic si ordonat in acelasi timp, obtii ceva care este ordonat dar si haotic. aici imaginile se amesteca, iar Timpul nu este liniar.
ca sa intelegi tu mai bine ce este Taramul Celalalt, te rog sa-ti imaginezi ca mergi pe o strada dreapta, chiar pe mijlocul ei. pentru usurinta exercitiului, esti singur, in stanga si dreapta ta sunt copaci, poate si cateva masini parcate. priveste in sus, e putin innorat, mergi cu privirea in sus, daca stai bine cu privirea periferica s-ar putea sa poti sa mergi in continuare drept, fara sa te impiedici. acum coboara privirea si urmareste-ti pasii, uite-te unde calci, dreptul apasa pamantul, apoi stangul se ridica, apasa si el pamantul, dreptul se ridica la randul lui. uite-te la betonul de pe jos, imagineaza-ti ca defapt e o oglinda, tu cand calci cu dreptul, imaginea ta pe Taramul Celalalt iti apasa cu stangul lui in dreptul tau, intr-un fel el te sustine, dar si tu pe el. El nu e ca tine, da, iti seamana fizic, pentru ca asa il vezi, asa iti e mai usor sa-l vezi.
nu pot sa iti spun exact regulile, pentru ca ele nu s-au pastrat. initial trebuia sa fie o oglinda perfecta, si daca tu erai 629 atunci el era 926 (doar ca in Timp ceva s-a schimbat si el putea fi la fel de bine si -629, chiar 659 sau -659, daca vroia suficient de mult putea sa fie orice alt numar) daca tu erai Verde, el era Rosu (doar ca in spectrul de Lumina ceva s-a schimbat si a putut lua nuante de Rosu, si daca vroia suficient de mult putea deveni si alte Culori)
Mai ciudat e cand tu esti Alb si el e Negru, nu cunosc cazuri de compromis in situatia asta, intre ei n-a existat gri.
Initial pe Taramul Celalalt oamenii se nasteau batrani si mureau tineri. spun "nasteau" pentru ca e un termen usor de inteles, mai degraba 'deveneau', intrau in existenta, din Increat in Creat..e vorba defapt de un fel de purgatoriu al Creatiei. Ei in mod normal pot sa zboare si sa ajunga oriunde cu viteza gandului, dar cand adorm nu mai pot face nimic, merg normal si sunt supusi gravitatiei.
Prima data am ajuns Acolo din gresala, iar cand am intrat mi s-a spus ca am venit prea devreme..apoi am inteles cum pot sa ajung cand vreau, totusi niciodata nu pot ramane prea mult, asta e legea firii.
si am uitat sa-ti spun, tocmai pentru ca regulile s-au schimbat, daca Tu si Celalalt ganditi la fel la un anumit punct, se creaza o pata pe oglinda, atunci tu nu te mai sprijini in el si nici el in tine, si va impiedicati amandoi, atunci e posibil ca tu sa treci Dincolo dar si El ar putea veni Aici.

2 comentarii:

Amedeah spunea...

hmmm... daca asta e Taramul Celalalt iar "TU" un calator pe o strada dreapta, atunci lasa-l sa-si deseneze umbra aici...pastreaza-l insa pe "TU" afara, pentru ca, daca aluneca de prea multe ori, s-ar putea sa i se faca frica sa mai urce... s-ar putea sa i se para pata prea mare si, pentru ca femeile de serviciu au avut mare grija de curatenia oglinzii, sa nu isi dea exact seama de care parte e si sa se piarda intre cele doua paralele care de multe ori sunt perpendiculare... :)

TC spunea...

calatorul n-are grija asta, are altele, cum ar fi directiile paralele ale umbrelor :p iar daca aluneca si nu se mai ridica inseamna ca a fost ori prea slab, sau i-a placut prea mult Dincolo :)